Danse niveauer

Valg af danseniveauer i Cuban salsa

Du kan som udgangspunkt tilmelde dig på følgende 6 danseniveauer fra: Begynder, Letøvet, øvet 1, øvet 2, øvet 3 øvet 4. Dernæst kan dansere på advance 4 niveau ved tilmeldingen krydse af ved, at de ønsker at komme på det øverste masterclass niveau øvet 5, hvilket de får meddelelse om inden starten på Campen.

Du tilmelder dig som udgangspunktet til Campen på dit danse niveau med en dansepartner på samme danseniveau i forhold til denne  beskrivelse af danseniveauerne. Det er en guide til at du kan tilmelde dig på nogenlunde det rigtige niveau i cubansk salsa, da betegnelserne for niveauer er forskelligt fra danseskole til danseskole. På selve Campen vil vi lave en endelig finjustering af hold og danseniveauer.

Begynder:
Du er begynder i cubansk salsa og har lyst til at lære at danse cubansk salsa

Letøvet:
Du har gennemført, hvad der svarer til ca. 20 timers letøvet undervisning og/eller danset salsa i mindst 6 mdr. Du er sikker i rytmen, kan variere din dans og er ikke bange for at arbejde med kroppen. (Bemærk at advance 5 er et niveau som du kan ønske at komme på, når du tilmelder dig advanced 4)

Øvet 1:
Du har gennemført hvad der svarer til ca. 40 timers undervisning på begynder- og letøvet niveau og /eller danset salsa i mindst et år. Du kan nu danse salsa uden ”at tænke”. Dansen begynder at flyde, du vil gerne ha et større repertoire

Øvet 2:
Du har modtaget salsaundervisning i 3 sæsoner svarende til ca. i alt 60 timers undervisning og har danset salsa i mere end halvandet år. Du lærer meget hurtigt nu, og du har nu fået fokus på stylingen og kropsarbejdet.

Øvet 3:
Du har modtaget mindst 80 timers holdundervisning suppleret med kurser på festivaler etc. Du har danset salsa i mindst 2 år. Du er allerede en rutineret danser, som lærer nyt meget hurtigt, og ønsker nu at få helt styr på din styling og kropsarbejde og indarbejdelse af afro/cubanske elementer.

Øvet 4:
Du er rutineret salsadanser på højt niveauer, der har danset salsa i mange år og du har styr på styling og kropsarbejdet. Du nyder af blive ud fordret med bl.a. afro/cubanske elementer og ønsker at perfektionere din dans i forhold til lytte, improvisere og udtrykke dig stilmæssigt og kropsligt ud fra din fortolkning af musikken.

Øvet 5:
Du danser cubansk salsa på masterclass niveau. Dvs. at du som udgangspunkt behersker alle stilarter, kropsarbejde og rytmer i cubansk salsa, og du har fokus på at udvikle din musikalitet og improvisation i dansen